Uusimmat artikkelit

12.8.2022
IPS-laatuarviointiin osallistuminen lisäsi arvostusta omaa työtä kohtaan  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos toteutti yhteistyössä Kuntoutussäätiön kanssa… Lue lisää
30.6.2022
IPS-Sijoita ja Valmenna! -toimintamallin integraatio psykiatriseen kuntoutukseen IPS-toimintamallin käyttöönottoa psykiatrisessa kuntoutuksessa ja juurtumista osaksi palveluvalikkoa… Lue lisää
16.6.2022
MILJOONIEN SYY INTEGROIDA TYÖLLISTYMISEN TUKI OSAKSI PSYKIATRISTA KUNTOUTUSTA Kuvittele, että sairastut psykoosiin. Sairauden tuoman kivun,… Lue lisää
12.5.2022
HEI, ON IHAN OK PETTYÄ TYÖHÖN Psykiatrisessa kuntoutuksessa on lähestytty työelämää asteittain sosiaalisen kuntoutuksen, ammatillisen… Lue lisää
29.4.2022
Yksilöllisesti räätälöity verkostoyhteistyö on onnistuneen työhönvalmennuksen perusta IPS työhönvalmennuksessa tavoitteena on löytää ansiotyö avoimilta työmarkkinoilta… Lue lisää

Ensivaikutelmat työhönvalmentajan työstä

IPS työhönvalmentajan työ on monipuolista ja haastavaa. Työtä ohjaavat laatukriteerit, jotka ovat vahvasti myös toimintamallin tutkittuja menestystekijöitä. Petra Korpelainen siirtyi IPS-hankkeeseen työhönvalmentajaksi toimittuaan sitä ennen toimintaterapeuttina HUS Psykiatrialla 5 vuotta.

Miltä tuntui aloittaa IPS työhönvalmentajana?

Mahtavalta! Olin kuullut ja kiinnostunut IPS-toimintamallista täydennyskoulutuksessa. Kun tammikuussa tarjoutui mahdollisuus, hain saman tien työhönvalmentajaksi hankkeeseen. Vähän niin kuin se mihin IPSn työnhaussa pyritään, kiinnostus ja tarve kohtasivat omalla kohdallani. On hienoa ja tärkeää olla mukana edistämässä mielenterveyshäiriöiden kanssa elävien henkilöiden työllistymistä.

Mikä sinusta on ollut yllättävää?

Yllättävää on ollut, että työhönvalmentajalla ei ole kuntoutukseen liittyviä muita tehtäviä. Laadun takaamiseksi työhönvalmentajalla voi enintään olla 20 valmennettavaa. Töiden etsinnän lisäksi ollaan yhteydessä työnantajiin, osallistutaan yhteistyöpalavereihin ja tiimikokouksiin. Yllättävää oli myös se, että IPS on kestoltaan ja käyntimäärältään rajaamaton palvelu.

Mikä sinusta IPSissä on osoittautunut hyväksi?

Sijoita ja valmenna –järjestys eli se, että ensin valmennettava sijoittuu työpaikalle. Työpaikalla hän voi saada rinnalla kulkevaa tukea työhön. Hyvää on myös, että työnhaku on räätälöityä omien kiinnostusten ja tarpeiden mukaan. Pidän lisäksi siitä, että valmennettavaa aktiivisesti sitoutetaan toimintaan. Meillä on huipputiimi ja tiimiltä saatava tuki on ollut hyvää. Koen positiivisena myös työhönvalmennuksen ja psykiatrisen hoidon yhteensovittamisen.

Mikä on ollut haastavaa?

Haastavinta ja jännittävintä on nopea työnhaku avoimilta työmarkkinoilta ja suhteen luominen työnantajiin. Tavoitteena on saada ammatillinen profiili ja ensimmäinen työnantajakontakti tehtyä palvelun ensimmäisen kuukauden aikana.  

Mikä on mielenkiintoista?

Mielenkiintoista on nähdä ja kuulla, miten malli toimii ja millaista palautetta saamme. Mielenkiintoista on tutustua monipuolisesti eri aloihin ja työnantajiin sekä siihen, miten psykiatrinen hoito ja TE-toimiston työhövalmennus yhteensovitetaan.

Mitä odotat ensi syksyltä?

Odotan lisää suhteiden luomista työnantajiin. Odotan myös yksilöllisen rinnalla kulkevan tuen tarjoamista. Osallistun vertaistukiryhmän suunnitteluun ja pilotointiin, mikä tulee olemaan mielenkiintoista. Odotan, että hankkeessa tehdään IPS-malli tutummaksi esimerkiksi nettisivujen ja sosiaalisen median kanavien kautta sekä työnantajia kontaktoiden.

IPSn laatukriteerit ohjaavat työhönvalmentajan roolin lisäksi tiimin kokoonpanoa sekä työhönvalmennuksen organisointia ja prosesseja. Laadun arviointi tehdään säännöllisesti ja se pohjautuu sekä itsearviointiin että ulkoiseen arviointiin.

”Työhönvalmentajan matkassa”-juttusarjassa voit seurata työhönvalmentajiemme kokemuksia työarjestaan.