Uusimmat artikkelit

12.8.2022
IPS-laatuarviointiin osallistuminen lisäsi arvostusta omaa työtä kohtaan  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos toteutti yhteistyössä Kuntoutussäätiön kanssa… Lue lisää
30.6.2022
IPS-Sijoita ja Valmenna! -toimintamallin integraatio psykiatriseen kuntoutukseen IPS-toimintamallin käyttöönottoa psykiatrisessa kuntoutuksessa ja juurtumista osaksi palveluvalikkoa… Lue lisää
16.6.2022
MILJOONIEN SYY INTEGROIDA TYÖLLISTYMISEN TUKI OSAKSI PSYKIATRISTA KUNTOUTUSTA Kuvittele, että sairastut psykoosiin. Sairauden tuoman kivun,… Lue lisää
12.5.2022
HEI, ON IHAN OK PETTYÄ TYÖHÖN Psykiatrisessa kuntoutuksessa on lähestytty työelämää asteittain sosiaalisen kuntoutuksen, ammatillisen… Lue lisää
29.4.2022
Yksilöllisesti räätälöity verkostoyhteistyö on onnistuneen työhönvalmennuksen perusta IPS työhönvalmennuksessa tavoitteena on löytää ansiotyö avoimilta työmarkkinoilta… Lue lisää
Blogi

Ensimmäiset kohtaamiset työnantajien kanssa

IPS työhönvalmentaja käyttää suuren osan työajastaan työnantajien kanssa tehtävään yhteistyöhön. Tarkoituksena on sekä löytää sopivia työpaikkoja valmennettaville että tukea niitä työnantajia, joiden toimintaan on jo sijoittunut valmennettava henkilö.

IPSn laatukriteerien mukaan jokaisella työhönvalmentajalla tulisi olla kuusi yritystapaamista viikossa. Kansainväliset tutkimustulokset osoittavat, että ne työhönvalmentajat, jotka käyttävät n. 60% työajastaan työnantajien kanssa tehtävään yhteistyöhön saavat parhaat työllistymistulokset. Uusille työhönvalmentajille on yhteydenotot yrityksiin kuitenkin jännittäviä ja haastavia.

Sini Karhinen on ohjaustoiminnan artenomi ja sosionomi. Hän aloitti IPS hankkeessa toimittuaan pitkään työtoiminnanohjaajana Kellokosken sairaalassa. Sini kuvaa ensikokemuksiaan työnantajayhteistyöstä sanoin ”… ensimmäisistä haparoivista yrityskontakteista on selviydytty.”

Sini kertoo ensikokemuksiaan työnantajayhteistyöstä ja kuvailee ensimmäisten soittojen pienyrittäjille olleen itselleen täysi tyrmäys:

”Ensimmäisistä haparoivista yrityskontakteista on selviydytty. Olin hionut monta päivää sanamuotoja, joilla itseni puhelimessa esittelen työantajille. Sain kakistettua asiani ulos kirjoittamani tekstin avulla, jonka jälkeen kumpikin työnantaja epäili minua puhelinmyyjäksi. He eivät halunneet kuulla asiastani lisää, ja yhteys katkesi siihen. Näitä kokemuksia täytyi nieleskellä seuraavaan päivään ja ajattelin, että nyt on tehtävä yhteydenottoja seuraavaan firmaan, vaikka kuinka ahdistaisi.”

Kohtaaminen 10 henkeä työllistävän firmaan kanssa kääntyi yllättäen onnistumiseksi ja Sini kertoo onnistumisestaan:

”Kerroin asiani työnantajalle sydän pamppaillen. Toisesta päästä kuului syvä huokaus. Työnantaja totesi, että hän ei ymmärtänyt mitään, mitä yritin sanoa. Toistin asiani ja kysyin, voisinko tulla tutustumaan yritykseen paikan päälle kertomaan lisää IPS- hankkeesta. Työnantaja oli vahvasti sitä mieltä, ettei heillä ole tarjota töitä mielenterveysasiakkaille. Hän kysyi kannattaako tätä keskustelua edes jatkaa. Lopulta hän suostui kuitenkin ottamaan minut vastaan lyhyeen tapaamiseen. Puhelun jälkeen olo oli kuin olisi ollut painiottelussa, jossa sain selkävoiton”.

Sini kertoo, että sovittuna tapaamisajankohtana työnantaja odottikin häntä positiivisen ja kiinnostuneen oloisena. He juttelivat kahvihuoneessa firmasta, sen tulevaisuuden suunnitelmista, rekrytointitarpeista ja sopivien työntekijöiden löytämisestä. Työnantaja kertoi mielellään ja keskustelu sujui jouhevasti. Tapaamisajan lopulla työantaja kysyi, saisiko hän vielä esitellä Sinille tehdasaluetta. ”Olin todellakin kiinnostunut näkemään alueen ja olin aivan ihmeissäni, että hän halusi esitellä firmansa minulle!”, kertoo Sini.

Esitellessään firmansa erilaisia työtehtäviä ja tehdasaluetta, työnantaja kysyi rekrytoinnin tuista. Sini totesi, että IPSin tavoitteena on sijoittuminen töihin oikealla palkalla. Tarkoituksena on löytää työnantajia, joilla on työtä tarjota. Työnhakijoille etsitään työpaikkaa, joka vastaa koulutustaustaa, työkokemusta ja kiinnostusta. Työnantaja totesi tämän kuulostavan oikein hyvältä. Tapaamisen päättyessä he sopivat yhteydenpidosta jatkossa. Työnantaja totesi lopuksi: Pidetään yhteyttä, sillä aina kannattaa soitella, eihän sitä koskaan tiedä, vaikka töitä olisikin tarjolla.

”Työhönvalmentajan matkassa”-juttusarjassa voit seurata työhönvalmentajiemme kokemuksia työarjestaan.